in

Спартак дочекује Напредак: Оба тима желе победу

“Крушевљани су имали до сада изузетно тежак распоред утакмица, у којима имају пет пораза од којих су са четири у гостима где су изгубили са једним голом разлике. Није екипа која се предаје и сигурно са великим амбицијама долази у Суботицу. Имамо пуно здравствених проблема јер је десет играча, као и комплетан стручни штаб након гостовања Новом Пазару имао стомачне тегобе. Но, не тражимо никакав изговор пред утакмицу са “Напреткомˮ јер нас искључиво интересују сва три бода. Показали смо много пута да је Суботица неосвојива тврђава и верујем да ће остати и након сусрета са Крушевљанима”, рекао је на конференцији за медије шеф стручног штаба “Спартака” Славко Петровић.

Тим из Суботице одлично је отворио сезону, тренутно је на десетој позицији суперлигашке табеле, са две победе, четири нерешене утакмице и два пораза.

“Нормално је да екипа има осцилације у току првенства, али верујем да је то била тренутна криза и да ће све већ од утакмице са “Напреткомˮ доћи на своје место као што је било на почетку првенства”, додао је првотимац Суботичана Стефан Филиповић.

Након победе против новосадске “Младости ГАТ”, шеф стручног штаба Крушевљана Душан Ђорђевић очекује да ће његов тим наставити боља издања. У тим се враћа Бастајић који се опоравио од повреде, док на Чечелића и Мршића још не може да рачуна.

“Ни Спартак није из претходних утакмица освојио максималан број бодова. Верујем да је криза иза нас и са већим оптимизмом путујемо у Суботицу. Они имају неколицину играча који су изузетно квалитетни, Срећковић из игре и из прекида изузетно је опасан,имају у шпицу Обрадовића који је добар и асистент и реализатор, с тим да су у одбрани изузетно квалитетни. Нема опуштања, морамо ићи на победу, кроз систем борбене, агресивне и тврде али и квалитетне игре да бисмо се вратили бар са неким бодом”, истакао је пред дуел са Суботичанима тренер “Напреткаˮ Душан Ђорђевић.

Након победе против “Младости” у свлачионици домаћег тима чула се песма. Крушевљани верују да ће такво расположење владати и у суботу након гостовања у Суботици.

“Коначно смо победили дуго чекану утакмицу. Идемо у Суботицу са великим оптимизмом. Они су у протеклом колу изгубили утакмицу, а ми победили. Надам се добром резултату”, истакао је на конференцији за новинаре првотимац Крушевљана Петар Мићин.

Утакмица 10. кола Суперлиге Србије у фудбалу између “Спартака” и “Напретка” биће одиграна на Градском стадиону у Суботици, у суботу од 20 часова.