in

Јована Дамњановић: Победа против Португала као награда за труд

У случају тријумфа, Србија би обезбедила пласман у бараж за пласман на СП које се наредне године одржава у Аустралији и Новом Зеланду.

“Нисам једина у нашој репрезентацији са искуством и ауторитетом. Генерално, свиђа ми се та комбинација младих играчица и нас које смо већ у зрелим фудбалским годинама. Доказали смо против Немачке да нема непобедивих и да на терену у Старој Пазови, пред нашом верном публиком, можемо да изађемо на крај са било којом репрезентацијом на свету”, изјавила је голгетерка минхенског Бајерна за званични сајт ФСС и додала:

“Победа против Немачке је улила огромно самопоуздање целој екипи, али се надам да ће бити и најбоља могућа позивница за навијаче да испуне трибине у Старој Пазови и да нам помогну да направимо тај одлучујући корак. Послужићу се флоскулом и рећи да је то цемент на коме треба да градимо будућност женског фудбала у Србији, а победа против Португала и пласман у бараж за Светско првенство били би заслужена награда за све оно што је ова група девојака урадила у претходне четири године”.

Изабранице селектора Предрага Гроздановића у априлу су направиле сензацију и савладале фаворизоване Немице са 3:2 у Старој Пазови, а Јована Дамњановић сматра да између Немачке и Португала нема превелике разлике у квалитету.

“Обе селекције припадају крему светског женског фудбала. Можда је Португал технички обученија екипа, негују бразилски стил са много дриблинга и игре један на један. Са друге стране, Немице стављају акценат на дисциплину и колектив. У сваком случају, рецепт је да укротимо главне играчице португалске репрезентације и да их ставимо под контролу. Уколико добро уђемо у утакмицу, оне ће после неколико минута постати нервозне јер су свесне да имају императив победе”, истакла је Дамњановићева.

Улаз на трибине Спортског центра ФС Србије у петак, 2. септембра биће слободан.

У Х групи квалификација за Светско првенство женска фудбалска репрезентација Србије после осам одиграних кола има 18 бодова, два више од трећепласираног Португала.

Прво место у групи заузима селекција Немачке са 21 бодом, која је једини пораз у квалификацијама доживела од Србије.