in

Бранилац титуле дочекује Лил, Влаховић дебитује у Лиги шампиона

„Плавци“ на „Стамфорд Бриџу“ дочекују Лил и фаворити су да прођу даље, упркос томе што не играју ни у приближно доброј форми као на почетку сезоне.

Разлог томе је што ни Лил не подсећа на екипу која је у 2021. шокирала фудбалску јавност и освојила Лигу 1 испред супермоћног Пари Сен Жермена.

Менаџер Томас Тухел ипак се суочава са проблемима, а највећи носи име Ромелу Лукаку.

„Тако је то понекад са нападачима који имају проблема са самопоуздањем. Ово није оно што желимо и оно што Лукаку жели. Није време да му се смејемо и збијамо шале. Он је у центру пажње, али ми ћемо га заштити јер је наш играч“, рекао је Тухел.

У исто време ће у Шпанији Виљареал дочекати „стару даму“, што ће бити прилика да Душан Влаховић први пут осети чар играња у Лиги шампиона.

Влаховић је у јануару стигао у Јувентус из Фиорентине и постао најскупљи српски фудбалер у историји, после чега се моментално доказао навијачима са два гола у прве три утакмице.

Масимилијано Алегри је потврдио да ће некадашњи члан Партизана почети сусрет у пару са Алваром Моратом, делом и због тога што неће бити повређеног Паула Дибале.

„Влаховић ће дебитовати у Лиги шампиона, али не можемо сав терет свалити на његова плећа. Он мора да има подршку и ја настојим да га заштитим, као што увек радим када је реч о играчима са мање искуства. То није само техничко питање, већ и психолошко. Први пут је читао целу страну у новинама посвећењу томе зашто није дао гол. Никада пре му се то није десило“, истакао је Алегри.

Обе утакмице почињу од 21 сат, а текстуалне преносе пратите на нашем порталу.