in

Добој домаћин старта четврте етапе бициклистичке трке БГ-БЛ

Градоначелник Борис Јеринић и директор трке Владимир Куваља потписали су уговор и обратили се медијима, задовољни што ће град у Босни први пут угостити караван.

Добој је до сада неколико пута био пролазни циљ неке од етапа, а сада ће први пут бити етапно место и то четврте етапе која се завршава у Приједору.

„Радује ме што ћемо угостити на стотине људи из целог света. Сигуран сам да ћемо бити добри домаћини и да ће бициклисти, али и сви наши гости, којих се очекује око 450 понети лепе успомене. Ми смо град на раскрсници који је практично немогуће заобићи, па смо са задовољством пристали на проширење сарадње“, рекао је Јеринић.

Додао је да трка осим спортског има велику симболику, али и туристички значај.

„Спајање матице Србије и Републике Српске на овај начин, као и сарадња градова је од изузетне важности. Надам се да ће велики број наших суграђана изаћи да поздрави бициклисте и на тај начин додатно увелича овај спектакл“, рекао је Јеринић.

Куваља је Јеринићу уручио жуту мајицу, симбол победника у бициклизму, те му захвалио на томе што је препознао значај и ефекте овог догађаја који ће по први пут имати пет етапа.

„Град Београд и институције Србије још снажније су подржали трку, тако да ће 13. априла бити вожен хронометар улицама српске престонице. Дан касније возиће се друга етапа од Обреновца до Бијељине, а потом ће бициклисти бити на великим искушењима у трећој етапи која се вози од Бијељине до Власенице. Потом 16. априла крећемо из Добоја у коме ће се возити два круга, а затим ће ауто-путем „9. јанауар“ кренути према Приједору. Посљедња етапа је на програму 17. априла од Дервенте преко Српца, Градишке, Лакташа до Бањалуке“, рекао је Куваља.

На трци ће наступити 175 бициклиста из 25 светских тимова који долазе са четири континента.