in

Фудбалери Спартака почели припреме – циљ екипе пласман у плеј-оф

На почетку припрема шеф стручног штаба Владимир Гаћиновић не може да рачуна на 14 играча, што због повреда из ранијег периода, што због болести. Раду првог тима прикључено је десет фудбалера из омладинске школе. Након јесењег дела првенства је иначе екипу Спартака напустило чак девет првотимаца.

„Процена и њихова и наша је била да се у овом моменту захвалимо на сарадњи и да им једноставно омогућимо да оду у средине где мисле да ће можда више играти и напредовати још више”, објашњава Владимир Торбица, помоћни тренер ФК „Спартак”.

Са расположивим играчким кадром, и најављеним појачањима, екипа ће пре свега радити на подизању квалитета игре и индивидуалном напретку играча, а циљ остаје исти – пласман у плеј-оф.

„Тешко је у овом тренутку говорити о томе коју позицију можемо да циљамо. То ће зависити од многих фактора и то ћу вам сигурно моћи рећи у неком наредном период када видимо ко ће нам још отићи, а ко ће доћи, ко ће бити здрав, када ће се опоравити ови играчи који су још рековалесценти, који се опорављају. Све у свему, ја сам оптимиста”, истиче Владимир Гаћиновић, шеф стручног штаба ФК „Спартак”.

Фудбалери Спартака ће до 22.јануара тренирати у Суботици, након чега одлазе на двонедељне припреме у Анталију. Пролећни део шампионата у Суперлиги Србије почиње 12. фебруара, када ће у Суботици гостовати „Радник“ из Сурдулице.