in

Kadetkinje Štrand voleja predstavljaju Novi Sad na finalnom turniru Prvenstva Vojvodine

Kadetkinje Štrand voleja predstavljaju Novi Sad na finalnom turniru Prvenstva Vojvodine

U prvom polufinalu snage će odmeriti Štrand volej i Srem, dok će se u drugom polufinalu sastati Omladinac i Spartak.

Štrand volej jedini je novosadski klub koji je poslednjih godina izborio plasman na to takmičenje, objašnjava trener Novosađanki Igor Tešić.

“Srem i Omladinac smatram za favorite, nismo se sa njima do sada susretali. Imali smo i sreće u tim prvim grupama, u eliminacionoj fazi, ali, svakako, smo zasluženo prošli dalje. Drago mi je što ćemo predstavljati Novi Sad“, izjavio je Tešić.

Tešić dodaje da je njegov tim mlad i da ga pretežno čine mlađe kadetkinje, ali da naporno rade i da im ambicija ne manjka. O tome svedoči i podatak da su prve na tabeli u Prvoj vojvođanskoj ligi. Najmlađa među njima je Bojana Kovačević, koja poručuje da spremno dočekuju sutrašnji finalni turnir.

“Pored nas će se takmičitijoš tri superligaške ekipe, pa nam to daje dodatni motiv da odigramo što bolje. Bilo bi lepo da osvojimo medalju jer prva tri mesta nastavljaju takmičenje na državnom nivou, pa bi nam se tu pružila prilika da dodatno napredujemo i odmerimo snage sa devojkama iz drugih delova Srbije. Iako se u ekipi osim mene nalazi još nekoliko pionirki, koje su 2008 godište, smatram da posedujemo dovoljno snage i kvaliteta da se ravnopravno takmičimo sa ostalim ekipama. Radujem se novim izazovima, sve devojke iz ekipe se odlično slažu i sve nestrpljivo čekamo da takmičenje počne”.

Klub Štrand volej ima pet takmičarskih selekcija. Počeo je sa radom 2012. godine i jedan je od najmlađih odbojkaških klubova u Novom Sadu.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /