in

Košarkaši Srbije protiv Finske, Milutinov stigao u Prag

“Finska je prava ekipa sa velikim karakterom. Tehnički su mnogo napredovali i mnogo veruju u svog trenera i nije ni čudo da su juče tako prezentovali protiv Poljske jednu modernu košarku”, rekao je Pešić i dodao da im je jučerašnji dan bio izuzetno važan.

“Slobodan dan smo iskoristili za jedan trening koji je bio dobar. Uvek kada su ovakvi treninzi fali jedan dobar trening. Dugački su ovi turniri i važno je zadržati tenziju, ozbiljnost i pristup”, istakao je on.

Srbija kompletna, Nikola Milutinov stigao u Prag

Centar Nikola Milutinov priključio se danas košarkaškoj reprezentaciji Srbije, koja igra na Evropskom prvenstvu u Pragu, saopštio je Košarkaški savez Srbije (KSS).

Milutinov se zbog viroze oporavljao u Beogradu, a propustio je prva dva meča naše selekcije u grupi D na EP protiv Holandije i Češke.

Na pitanje da li je zadovoljan pristupom svojih igrača, Pešić je imao interesantan odgovor.

“Dobro je ovo pitanje da ja mogu nešto o igračima da kažem jer uglavnom vi pitate igrače da li su oni zadovoljni sa trenerom. Sve se promenilo, da ja dođem u priliku da kažem nešto o igračima. To je zaista veliko zadovoljstvo. Vrlo sam zadovoljan njihovim pristupom, odnosom i njihovom komunikacijom privatno i svakako na terenu. Njihova komunikacija je najvažnija na terenu. Oni su stvarno posvećeni, žele da svaki dan budu bolji i to mi zaista prija”, rekao je Pešić i dodao da ga pristup igrača motiviše.

“Niko ne pita ko motiviše tog trenera. Trener živi od toga da ono što postavi pred igrače da to oni mogu da izvrše. Ne da izvrše zato što se mora, nego da se izvrši sa velikim entuzijazmom i taj entuzijazam zaista imamo”, kaže on.

Selektor Finaca Lasi Tuovi ima 35 godina i bio je dete dok je naš selektor osvajao trofeje. Glavno pitanje pred ovaj meč je: iskustvo ili mladost.

“Iskustvo nije kvalitet kada ne znaš da ga iskoristiš. Iskustvo postaje kvalitet kada znaš da ga iskoristiš”, zaključio je Pešić.

Srbija je u prvom kolu pobedila Holandiju 100:76, a potom je naša selekcija bila bolja od Češke 81:68.

Srbija večeras igra sa Finskom od 21 čas. Nakon toga slede dueli sa Izraelom u utorak (21.00), kao i Poljskom u četvrtak u istom terminu.

Plasman u osminu finala izboriće po četiri najbolje plasirane selekcije iz svake grupe. Eliminaciona faza EP biće odigrana u Berlinu.