in

Надал: Жао ми је, али Новак је знао услове

МЕЛБУРН –

Новак је донео своју одлуку, да је хтео да се вакцинише играо би без проблема у Аустралији. Има право на то, али има и последица, рекао је шпански тенисер Рафаел Надал.

Надал је за Ројтерс коментарисао ситуацију са Ђоковићем, коме није дозвољено да уђе у Аустралију и тренутно у хотелском карантину чека одлуку о томе да ли ће моћи да заигра на Аустралијан опену.

„Никоме не допада тренутна ситуација. На неки начин ми га је жао, али истовремено, знао је услове већ неколико месеци и донео је одлуку. Све што се дешава није добро. Ипак, не могу да имам јасно мишљење на све. Не баратам детаљима“, истакао је Надал.

Он је додао да су многи пропатили током пандемије корона вируса и да разуме народ у Аустралији који се побунио јер имају строга правила „локдауна“.

„Верујем у медицину, два пута сам се вакцинисао. Ако то ураде сви неће бити проблема да се игра било где“, поручио је Надал.

Локалне власти државе Викторије, чији је Мелбурн главни град, нису Ђоковићу одобриле улазак у земљу јер је његов захтев за визу протумачен као погрешан зато не подржава медицинско изузеће које је одобрено Ђоковићу.

Ђоковиц́ се тренутно налази у карантину и чека исход судског процеса након што су његови адвокати тражили хитну забрану депортације коју су најавила аустралијске власти након буре изазване због одлуке да му се одобри медицинско ослобађање од вакцинације да би наступио на Аустралијан опену.