in

Novosadski Kajak-kanu klub “Liman” ostvario odlične rezultate na startu sezone

Novosadski Kajak-kanu klub “Liman” ostvario odlične rezultate na startu sezone

U pionirskoj konkurenciji nastupili su Luka Cvijanović, Đorđe Pilić i Ognjen Samardžić. Đorđe i Ognjen su osvojili 12, odnosno 14. mesto dok je Luka Cvijanović izdominirao u trci, osvojivši zlatnu medalju.

U kategoriji pionirki nastupila je Mila Popović. Ona je u borbi za treće mesto izgubila ravnotežu i nije završila trku, ali je pokazala da je spremna i da se od nje tokom sezone mogu očekivati zapaženi rezultati.

Kadeti Miljan Delić i Marko Cvijanović bili su izvrsni. Miljan je osvojio zlatnu, a Marko bronzanu medalju.

U kategoriji seniora nastupio je Mihajlo Petović i trku završio na četvrtoj poziciji.

„Ostvarili smo planirane rezultate na startu sezone. Pre svega baziramo se na rad sa mlađim kategorijama. Ove godine organizujemo i tradicionalnu školu kajaka koja radi cele godine, a posebno je primamljiva u sezoni kupanja. Očekujemo i ove godine dobar odziv najmlađih. Velike su nam abicije i na predstojećem pojedinačnom Prvenstvu Srbije koje će biti održano u Beogradu, gde takođe očekujemo medalje. Ovo takmičenje je i izborno za naše reprezentativne selekcije pa očekujemo da shodno rezultatima i neko od naših takmičara na međunarodnim takmičenjima ponese dres Srbije“ – kaže trener Kajak-kanu kluba „Liman“ Ivana Šešum.

Pojedinačno prvenstvo Srbiije u svim uzrasnim kategorijama biće održano od 13. do 15. aprila na Adi Ciganliji u Beogradu.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /