in

Партизан декласирао Тренто са 32 поена разлике

Црно-бели уписали су седму победу у групи А, а прву ове године у такмичењу, док је италијански тим на учинку од од једне победе и осам пораза.

Најефикаснији у победничком тиму био је Јам Мадар са 18 поена, Кевин Пантер и Далас Мур додали су па 17 поена, а двоцифрени са по 10 кошева били су Ален Смаилагић и Урош Трифуновић.

У пораженом тиму најбољу ролу имао је Андреа Мецаноте са 15 кошева.

Већ после уводне серије од 12:2, било је јасно да изабраници Жељка Обрадовића неће имати много проблема у овом дулеу.

Упркос изостанку капитена Радета Загорца, Немање Дангубића, Алексе Аврамовића и Душана Милетића, кошаркаши Партизана доминрали су и одбрани и у нападу, на прави начин су користили грешке ривала и већ почетком друге деонице отишли су на великих 28 поена предности (38:10).

Гости су у наставку успели мало да поправе шут, минимално су смањили заостатак, али то је било недовољно да на прави начин прирпети расположеним црно-белима, који су на одмор отиши са плус 22.

Опуштање домаћих у одбрани довело је до тога да Трентно са неколико шутева са дистанце смањи на минус 17 при крају трећег дела, што је била прилика да Обрадовић извде Лесора и у игру врати Копривицу, који је у првом делу меча би одличан под кошем.

Вратио је млади Копривица чврстину у рекету, а убацио је и поене којима се Партизан вратио на разлику већу од 20 поена, а Смаилагић својим поенима то потврдио и доамћин је у последњи квратал ушао са преднсосћу од 21 поена (74:53).

У последњих 10 минута Партизан је минијатурама Мадара и Трифуновића дошао до највећег пуса од 32 поена и мирно је привео меч крају.

Обрадовић: Играли смо озбиљно од почетка

Тренер кошаракша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је задовољан како је његов тим изгледао вечерас против Трента.

„Короне је, они су дошли су без неколико играча. Играли смо озбиљно од почетка меча. Проблем је што се одлаже много утакмица у Евролиги, Еврокупа, домаћим првенствима. Имали смо континутет тренинга и све се то одразило на то како је екипа играла вечерас. Надам се да ћемо сутра имати Алексу на тренингу. Видећемо како ће бити остала тројица, Дангубић је позитиван без симптома, седам дана без тренига. Треба да наставимо да се понашамо и радимо озбиљно“, рекао је Обрадовић на конференцији за медије.

Како каже, задовољан је што је вечерас могао да користи све играче и што су сви били важан у овој победи.

„Минута је била распоређена на 10 играца и то је нешто најлепсе за тренера – да су сву играчи важни, да учествују у победи. Има неких ствари које могу да изгледају боље. Покушаванмо да играмо брже“, додао је Обрадовић.

Партизан већ од следећег меча против Хамбурга у ЕК сели се у некадшњу халу „Пиониру“.

„Ми се селимо у Пионир, колико сећам до почетка априла ћемо тамо бити. Тако је – како је. Уз то и Црвена звезда има тренинге, заостале утакмице… Све то изискује врсту договора, да се пронађу термини за све, али Пионир нам није непознат, играли смо тамо“, рекао је Обрадовић.