in

Пешић: Да извучемо максимум и одиграмо добро

Кошаркаши Србије у другом квалификационом прозору 25. фебруара дочекују Словачку у Београду, а три дана касније гостују истом ривалу.

„Нама је важно да са што више победа уђемо у другу рунду, али ту су и други приоритети, да пробамо да видимо на које играче можемо да рачунамо за велика такмичења. Ништа се битно не мења. Врло је важно за вас који пратите кошарку , да објасните јавности зашто нису позвани Калинић, Лучић, Мицић…. Они су на списку, али они тог дан играју у Евролиги. Сада је ситуација другачија, јер већина клубова није одиграла мечеве због короне, па сада надокнађују времену кад ми играмо. Звезда игра 27. а ми 28… То су ситуације на које не можемо да утичемо. Били бисмо најсрећнији да су сви играчи овде“, рекао је Пешић на конференцији за медије у хали „Александар Николић“.

Селектор је објаснио и ситуацију са играчким кадром пред двомеч са Словачком.

„Тодоровић, Јарамаз су повређени, а то су играчи који нам требају, који имају таленат и потенцијал, они су прихватили позив са одушевљењем. Синоћ се повредио Аврамовић, сломио је нос. Ту је на тренингу, вероватно ће играти са маском. Имали смо два добра тренинга. Желимо да дамо максимум, да се добро припремимо. Лоша припрема- лош резултат. Желимо да извучемо максимум, да добро одиграмо и добијемо утакмицу“, рекао је Пешић.

Он је додао да је у односу на новембарски прозор ситуација слична, али да тада није било играча који су због повреде изостали.

„Исто је, слична ситуација. Тада није било повреда, а сада су оне дошле. Игра се много утакмица, одиграни су купови. То тражи огроман напор. Утакмице иду једна за другом, нема времена за регенерацију „, рекао је Пешић и додао неће моћи да рачуна на капитена Милоша Теодосића.

Упитан је и да ли ће ипак бити „ускакање“ играча из Евролиге, као што је био случај у претходном окупљању.

„Видећемо, разговарали смо са Панатинаикосом за Недовића, практично немогућа мисија. Видећемо да ли ће пустити Петрушева. Клубови имају важне утакмице. Није ни нама ни њима лако“, истакао је Пешић.

Говорио је Пешић и о томе какав је ривал Словачка.

Одиграли су фантастичну утакмицу против Летоније. Једна екипа која има одличну спољну линију, два сјајна бека, који не играју ни у НБА ни у ЕЛ. Ми их респектујемо и сваког анализирамо и припремамо се , да сакријемо мане, а истакнемо предности. Словачка није на нивоу на Шпаније, Француске, Словеније… Кошарка се игра у читавој Европи, Припремамо се као да су најбољи, знамо њихове квалитете. Дођите да подржите нашу екипу. Ако нису најбољи играчи, да им помогнемо да постану најбољи. Треба нам подршка, младићи су мотивисани и жељни. То је наш највећи квалитет, ентузијазам и мотивација“, закључио је Пешић.