in

Пићини: Желим трофеје са Звездом и дрес репрезентације

„Први утисци су веома добри. Срећан сам што сам овде и радујем се што ћу радити са новим саиграчима и тренером. Мислим да су припреме веома важне како би се што боље спремили за наредне месеце и како би наставили да напредујемо у раду. Имао сам још понуда, али сматрам да је за моју каријеру најбоља опција Црвена звезда. Клуб је показао да има поверења у мене и то ми је изузетно битно. Велика ми је част што ћу имати прилику да сарађујем са Дејаном Станковићем. Он је имао невероватну фудбалску каријеру, освојио је „триплету“ са Интером и срећан сам што ће ме он тренирати“, рекао је 29 – годишњи десни бек.

Италијански интернационалац је пре доласка у Београд био веома добро информисан о величини Црвене звезде.

„Када сам сазнао за интересовање Црвене звезде причао сам са Урошем Рачићем који ми је рекао да је Звезда велики клуб и да је то прави избор за мене. Захвалан сам Рачићу на томе, много је добар момак и фудбалер кога чека велика каријера. Знао сам колика је важност да будем део овог клуба, а такође знам да је тим који жели да побеђује и осваја титуле. Због тога сам овде“.

Пићини је у пуној такмичарској форми, с обзиром на то да је пре само девет дана одиграо утакмицу за Валенсију.

„У Шпанији сам био у такмичарском ритму, али још рада и додатног спремања је само плус за мене и моје тело, како бих остао максимално спреман за такмичење“.

Италијански фудбалер је Имао прилике да чује приче о вечитом дербију.

„Знам да је вечити дерби један од најватренијих на свету. Не могу да дочекам да заиграм. Имао сам прилику да играм за Спортинг против Бенфике, такође за Реал Бетис против Севиље и сад не могу да дочекам да играм против вечитог ривала. Са друге стране за навијаче сам чуо да су најватренији на свету. Планирам да гледам дерби како бих осетио атмосферу, јер желим да играм ту утакмицу и будем што боље припремљен“.

Пићини је у каријери имао прилику да игра против Роналда и Месија, а уједно и да наступи за репрезентацију Италије.

„Не бих могао да издвојим против кога ми је било теже да играм. То су два најбоља играча на свету, тако да је једнако захтевно било. Што се репрезентације тиче, то је био најбољи моменат моје каријере, пре повреде коју сам доживео. Играти за репрезентацију Италије је невероватно, сви су били у служби победе како би освојили Европско првенство. Желим поново да се нађем на списку селектора“, закључио је Пићини.