in

Спортске игре младих у Чачку

Заменик градоначелника града Чачка Владан Милић је рекао да организација Спортских игара младих по пети пут у Чачку показује да је Чачак град спорта.

„Цела Србија је укључена већ девет година, Чачак пету годину. На овај начин се деца уче фер плеју и стичу нова пријатељства. Град Чачак помаже и финансијски и у сваком другом погледу и рачунам да ћемо сваке године унапређивати ту сарадњу, а ове године смо добили да почнемо код нас игре, дакле, отварају се Спортске игре у Чачку“, рекао је Милић.

Ђаци из Чачка су у оквиру еколошке радионице која је део Каравана радости и пријатељства и Спортских игара младих, засадили пет садница кугласте каталпе.

„Еколошка радионица подразумева едукацију деце везану за селектовање отпада. Велико је интересовање за то и то је пројекат који је кренуо ове године и који се надамо да ће зашивети још више наредне године и да ће обухватити све малишане основног школског узраста“, казала је координаторка Спортских игара младих у Чачку Ивана Вукајловић.

Да је Чачак познат по организацији значајних спортских пројеката показује и ова спортска манифестација, каже председник Карате федерације Србије Славољуб Пипер.

„Пре свега морам да истакнем да је Чачак град који је веома познат не само на нашим просторима већ и ван наших граница по великим спортским догађајима. Један од таквих је и овај спортски догађај који има међународни значај. Самим тим, када говоримо о међународном значају јесте управо учешће нашим најмлађих спортиста у овом комплетном пројекту“, рекао је Пипер.

„Најважније је да су деца пресрећна и то се види, а морам да истакнем и узбуђење код нас из Дунав Осигурања Спортских игара младих. Деца Чачка дају посебну енергију и ми смо јако поносни на њих јер они су показали у ових претходних пет година и кроз сва такмичења где су били, да је заиста лепо ради са децом и да су научили шта је фер плеј када је у питању и онај спортски терен али и оно ван њега“, рекла је ПР Дунав Осигурања Спортских игра младих Далиборка Делибашић, које је организатор игара.