in

Швеђанка Хектор освојила „Златну лисицу“, Швајцарац Одермат тријумфовао у Аделбодену

На стази у словеначкој Крањској Гори, уместо Марибора где није било довољно снега, Хектор је дошла до друге победе ове сезоне, а треће у каријери пошто је била најбоља у обе вожње.

Друго место освојила је искусна Францускиња Теса Ворли, трећа је била Италијанка Марта Басино, а најпријатније изненађење освајањем четвртог места приредила је Валери Греније из Канаде.

Сара Хектор је преузела вођство у пласману велеслалома са 362 бода, 46 више од Американке Микаеле Шифрин која је данас била тек седма.

У Крањској Гори сутра је на програму слалом.

Швајцарац Марко Одермат тријумфовао у Аделбодену

Швајцарац Марко Одермат победник је велеслалома који је у оквиру Светског купа алпских скијаша вожен данас у Аделбодену.

Пред више од 10.000 хиљада домаћих навијача, Одермат је дошао до прве победе у Аделбодену, а девете у каријери после сјајног скијања у обе вожње.

Најбољом другом вожњом са петог на друго место пробио се Аустријанац Мануел Фелер, док је искусни Француз Алексис Пантуро трку завршио на трећем месту.

Успех Швајцараца освајањем четвртог места потврдио је Џастин Мурисије.

У пласману велеслалома убедљиво води Одермат са 480 бодова, 219 више од Фелера.

Млади Швајцарац је убедљив и у генералном пласману Светског купа са 845 бодова, 376 више од Норвежанина Александера Килдеа.

Најбољи светски скијаши сутра ће возити слалом.