in

Talin: Spartanke pozlatile Veternik – JMU Radio-televizija Vojvodine

Nađa Kolarić u kategoriji takmičarki do 36 kilograma i Elena Ilić do 48 kilograma osvojile su najsjajnija odličja dok je Nina Cumbol srebrna u kategoriji pionira do 30 kilograma.

„Bila je jaka konkurencija, ali smo bile spermne i postigle smo odlične rezultate. Spremale smo se vredno za oveo takmičenje, rad se isplatio i verujem da ćemo i u narednoj godini postizati zapažene rezultate – kaže naša reprezentativka u pionirskoj konkurenciji Nađa Kolarić.

Nakon ovog međunarodnog uspeha radost nije krila ni talentovana Elena Ilić.

„Srećna sam što sam osvojila zlatnu medalju. Konkurencija je bila izuzetno velika i nije bilo lako osvojiti medalju, posebno zlatnu. Za sada je najvažnije da vredno treniramo“ – kaže zlatna Elena Ilić.

Nini Cumbol je nedostajao samo još jedan jedan korak da se i ona domogne najsjanijeg odličja. Ipak ni ta činjenica joj nije pokvarila lepe utiske sa ovog prestižnog evropskog klupskog takmičenja.

„Iz Estonije nosim najlepše utiske. Medalje koje smo osvojile za klub su motiv da još više treniramo i da i dalje i na međunarodnim takmičenjima osvajamo odličja“ – zaključuje vlasnica estonskog srebra Nina Cumbol.

„Nije ovo isključivo rezultatski uspeh. Više me raduje što imamo generaciju najmlađih takmičara čije vreme tek dolazi a koji sa svih domaćih i međunarodnih takmičenja donose pregršt medalja“ – kaže trener veterničkih heroina Jovan Radaković.

Iako je Tekvondo klub „Sparta“ iz Veternika jedan od naših najmlađih sportskih kolektiva u ovom olimpijskom sportu, osnovan u julu 2019 godine, klupske prostorije krasi obilje medalja i pehara, koje su osvojili njihovi najmlađi članovi.

Ako se po jutru dan poznaje onda Veterničanima dolaze mnogo lepi sportski dani.