in

Трифуновић: Част је бити капитен Партизана са 21 годином; Мијаиловић: Селидба из Арене Партизан кошта милион евра

Партизан је у 9. колу Еврокупа на свом паркету победио италијански тим 97:65, а у изостанку Радета Загорца и Немање Дангубића, који су ове сезоне били капитени, млади Трифуновић синоћ је понео капитенску траку.

„Много ми је драго што смо победили на домаћем терену. Желим да захвалим тренеру што ми је дао капитенску траку, велика је част бити капитен Партизана са 21 годином. Много леп осећај, бити капитен једног од највећих клубова у Европи, екипе у којој је тренер Жељко Обрадовић… Све је то мотив да радим више и напредујем из дана у дан „, рекао је Трифуновић новинарима после меча.

Црно-бели су меч решили већ у првој деоници, а капитен Трифуновић за 19 минута игре уписао је 10 поена и пет скокова.

„Драго ми је што сам одиграо добро и што је екипа победила. Надам се да ћемо да наставимо овако. Пред крај треће и почетком четврте четвртине тренер нам је рекао да унесемо енергију, играли смо као да није 20 разлике. Мислим да је то прави пут да напредујемо и играмо све боље и боље“, закључио је Трифуновић.

Мијаиловић: Селидба из Арене Партизан кошта милион евра

Излазак Партизана из Штарк Арене на скоро три месеца ће клуб коштати много, са спортске и финансијске стране, рекао је председник кошаркашког клуба Партизан Остоја Мијаиловић.

Црно-бели ће због Светског дворанског првенства у атлетици до априла „одсуствовати“ из Арене.

„Забринут сам. Ако узмемо у обзир да се у другом делу сезоне играју одлучујући мечеви, сигуран сам да би Арена три наредна месеца на свакој утакмицу имала више од 10.000 гледалаца. По нашој процени излазак из Арене ће клуб коштати најмање милион евра. То је ужасно велики новац за Партизан, како ћемо покрити тај новац у каси за сада не знам“, оценио је председник КК Партизан у изјави Танјугу.

Екипа је навикла на Арену, имамо резултат у континуитету, свака промена паркета, кошева и амбијента ремети постављени систем. Надам се да ћемо ову промену брзо преболети, додаје Мијаиловић.

Ипак, Мијаиловић је напоменуо и да је Светско атлетско првенство у дворани велики догађај за Београд и Србију.

Такође, председник Партизана је истакао да ће бити потребно пронаћи нови простор и за тренинге.

„Мала дворана Арене је наш дом три године уназад, тамо је наша теретана и сва потребна медицинска опрема коју је клуб набавио последњих година“.

Мијаиловић је свестан да капацитет хале „Александар Николић“ у појединим мечевима неће бити довољан да прими све навијаче.

„Испред клуба се најискреније извињавам свим нашим навијачима који на појединим утакмицама неће моћи да уђу у халу „Александар Николић“. Сигуран сам да ће разумети нашу ситуацију и да ће остати уз наш Партизан и ове момке који заиста заслужују снажну подршку“, закључио је Мијаиловић.