in

Trofej prestižnog italijanskog „Rendžers kupa“ na čuvanju u novosadskoj „Tvrđavi“

NOVI SAD –

Stonoteniski klub „Tvrđava – 021“ pobednik je međunarodnog klupskog turnira osoba sa invaliditetom „Rendžers kupa“ u italijanskim Udinama. Novpsađane je predstavljao Italijanima jako poznat srpski tandem u kolicima Mladen Ćirić i Siniša Bradašević koji su pre pet godina na bodovnom Svetskom kupu u Lignjanu, na svom prvom klupskom i međunarodnom takmičenju, napravili svojevrsno iznenađenje osvojivši najsjajnije odličje.

Inače, stonoteniseri „Tvrđave“ su za ovaj turnir dobili specijalnu pozivnicu od čuvenog italijanskog paraolimpijca Đuzepa Vele. Novosađani su bili i jedina strana ekipa koja se sa sedam domaćih timova borila za trofej „Rendžers kupa“, koji je na kraju završio u njihovim rukama.

stk, tvrdjava, 021, novi, sad

„Očigledno je da je za naše momke talična Italija jer, kao i pre pet godina, otputovali smo u ovu zemlju da pokažemo što je moguće bolji tenis a vratili smo se kao i tada – sa najsjanijim odličjem. Više od svega me raduje odlična igra našeg reprezentativca Mladena Ćirića koji će krajem godine nastupati na Prvenstvu sveta u španskoj Granadi. Vreme do svetskog šampionata ćemo iskortistiti da Mlađu pripremimo što bolje i verujemo da uz dobre reprezentativne pripreme i dobar žreb može doći i do odličja,“ kaže strateg Novosađana, naš čuveni paraolimpijac Ilija Đurašinović.

Nakon osvajanja trofeja, organizatori turnira u Udinama su Novosađanima uručili pozivnicu i za turnir naredne godine na kojem će novosadsku „Tvrđavu“ predstavljati perspektivni ženski tandem u kolicima Sanja Bogunović i Marina Minić.