in

Троицки о забрани Новаку: Политичке игре које немају везе са спортом

„Ово је и више од скандала, не памтим да се тако нешто десило оваквом шампиону и најбољем спортисти свих времена“, рекао је Троицки у Јутарњем дневнику Радио-телевизији Србије (РТС).

Он је назвао „невероватном“ изјава у вези са визом, наводећи да је и сам путовао више пута у Аустралију и зна процедуру.

Како је објаснио, у питању је електронска виза за коју се аплицира раније, па су организатори и власти били упућени и знали с којом визом Новак ће доћи у Аустралију.

Пустили су га на авион и тек када се укрцао почела су нагађања аустралијских власти и премијера, казао је Троицки, додајући како делује као да су се потрудили да пронађу разлог да Новак Ђоковић не уђе у земљу.

„Делује као инат и политичке игре то нема везе са спортом и то је чисто малтретирање“, нагласио је Троицки.

Он је истовремено указао да је „фасцинантно“ то што је неколико играча који ће наступити на АО ушло у Аустралију истом визом.

Према његовим речима, случај је почело када је Ђоковић објавио на друштвеним мрежама да креће на турнир.

„Као да су се тад заинатили и схватили да треба нешто да промене“, тврди Троицки наводећи да су Ђоковићу прво одобрили изузеће и да је добио дозволу и да није добио никаквог проблема пре тога, али да је проблем настао на самом уласку у земљу.

Троицки истиче да је Новак имао жељу да дође и обори рекорд, али је оценио да он из свих тешких ситуација излази још јачи.

Сигуран је да ће, уколико Ђоковић добије шансу да се такмичи, садашња ситуација са визом бити велики мотив за победу.

„Верујем да ће издржати шта год да се одлучи“, рекао је Троицки.

Селектор српске тениске репрезентације непријатно је изненађен и Аустралиа опеном као организатором и АТП који се не оглашавају поводом инцидента са Ђоковићем.

Троицки је подсетио да је организација турнира у последње две године недовољно добра, те да је било доста пропуста и протекле године.

Он мисли да и „АТП треба да се запита како то тамо функционише и шта се тамо дешава“.