in

Зверев: Вероватно има више играча заражених ковидом, али се не тестирају

„Дозвољено нам је да изађемо напоље да једемо, дозвољено нам је да радимо шта год желимо, тако да мислим да је природно да више људи добије ковид“, рекао је Зверев новинарима после победе у другом кругу против Аустралијанца Џона Милмана.

Француз Уго Амбер саопштио је раније данас да је био позитиван на корона вирус, дан након пораза у првом колу од сународника Ришара Гаскеа, због чега је био недељу дана у изолацији у Аустралији.

Британска агенција подсећа да играчи морају бити потпуно вакцинисани да би се такмичили на Отвореном првенству Аустралије и да је то правило по којем је аустралијска влада депортовала првог играча света Новака Ђоковиц́а који није вакцинисан.

„Мислим да је неколико играча имало ковид кад су стигли. Мислим да га има доста играча и сада. Не тестирамо се, па мислим да би, ако бисмо се тестирали, вероватно било више позитивних него сада“, рекао је Зверев.

Ројтерс наводи да је контактирао Теннис Аустралиа за коментар.

Аустралијски АБЦ Невс јавио је да играчи морају сами да дневно раде брзе антигенске тестове, док се тестови под надзором спроводе на дан доласка и између петог и седмог дана њиховог боравка у Аустралији.

Аустралијски тенисер Бернард Томиц́ критиковао је протоколе тестирања на ковид-19 током квалификација прошле недеље.

„Не могу да верујем да се нико не тестира. Они дозвољавају играчима да дођу на терен са брзим тестовима у својој соби. Нема званичног PCR тестирања“, рекао је Томић.