in

Zvezda obeležila 32 godine od Barija: Šampioni doneli trofej na Trg republike

Zvezda obeležila 32 godine od Barija: Šampioni doneli trofej na Trg republike

Na taj način zvanično je počeo “Zvezdin karavan”, koji će posetiti više od 60 gradova u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj.

Trofej Lige šampiona doneli su članovi zlatne generacije Dragiša Binić, Ilija Najdoski, Slobodan Marović i Ivica Momčilović.

“Prošlo je već 32 godine, ali ostaje u sećanju svih, navijača pre svega, ali i nas koji smo bili akteri te utakmice. I biće tako još dugo godina, uvek će se slaviti”, rekao je Marović Tanjugu.

On je dodao da bi voleo da je više članova tima moglo da dođe, ali razumljivo, jer mnogi ne žive u Srbiji.

“Tu smo nas četvorica, Ilija, Bina, Momčilović. Posebno mi je drago da vidim Najdoskog, on je bio stub naše odbrane”.

Nekadašnji levi bek crveno-belih pohvalio je i istorijske rezultate kluba ove godine.

” Velika stvar je šest uzastopnih titula i direktan plasman u Ligu šampiona. Verujem da ćemo na jesen napraviti neki zapažen rezultat, nadam se pojačanjjma. Nije lako, veliki je pritisak kada se igra u Zvezdi, ali kao i uvek verujem u tim”, poručio je Marović.

Zvezda je u finalu tadašnjeg Kupa šampiona savladala Olimpik iz Marselja 5:3 penalima, nakon što posle 120 minuta nije bilo golova.

Dragiša Binić: Uspeh iz Barija moguće je ponoviti – mi smi talentovana nacija

Bivši fudbaler Crvene Zvezde Dragiša Binić rekao je povodom 32 godine od osvajanja Lige Šampiona u Bariju, da taj uspeh može da se ponovi pošto smo talentovana nacija, ali da je potrebno poboljšati infrastrukturu i stručne kadrove.

Binić je za Tanjug rekao da tek danas oseća težinu tog uspeha, kao i da mu je satisfakcija kada mu neko priđe na ulici i zahvali mu se “što mu je ulepšao mladost”

“Mi smo trenutno u krizi zbog svega što se dešavalo poslednjih decenija u našoj zemlji, ali smo i dalje ostvarivali velike uspehe. Talentovani smo za sve kolektivne sportove, ali i za pojedinačne. Zdrava smo nacija i trebamo to da čuvamo”, objasnio je Binić.

On je rekao da kod nas postoji problem zbog slabijeg klupskog takmičenja.

“U godinama kada stasa igrač on treba da ima jače takmičenje. U naše vreme bilo je lakše pobediti klub iz Nemačke, Francuske ili Engleske nego neki iz naše domaće lige u Jugoslaviji”, objasnio je Binić.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /