in

Američki bombarderi B-52 ponovo iznad Korejskog poluostrva

Američki bombarderi B-52 ponovo iznad Korejskog poluostrva

SEUL –

Američki bombarderi B-52, koji nose nuklearno oružje, danas učestvuju u novim zajedničkim vazdušnim vežbama sa Seulom, u demonstraciji sile protiv Severne Koreje kao deo odvraćanja Pjongjanga od testiranja nuklearnog naoružanja.

Bombarderi B-52 učestvuju u zajedničkim vazdušnim vežbama sa američkim i južnokorejskim borbenim avionima iznad Korejskog poluostrva, saopštilo je Ministarstvo odbrane Južne Koreje, prenosi AP.

Navedeno je da je to prvo raspoređivanje američkih bombardera B-52 na poluostrvu za mesec dana i da vežbe pokazuju snažnu odlučnost Seula i Vašingtona i njihovu savršenu spremnost da brzo i nadmoćno odgovore na svaku provokaciju Severne Koreje,

Južnokorejska i američka vojska proširili su svoje zajedničke vojne vežbe kao odgovor na nuklearne i raketne pretnje iz Severne Koreje. Pjongjang doživljava takve vežbe kao provokacije koje pokazuju nameru rivala da napadnu Severnu Koreju.

Dan nakon poslednjeg leta bombardera B-52 na poluostrvu, 6. marta, Kim Jo Džong, uticajna sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una, upozorila je da je njena zemlja spremna da preduzme brzu i opsežnu akciju protiv SAD i Južne Koreje.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /