in

Након упозорења, одложено активирање нове 5G услуге у САД

Одлука је објављена пошто је администрација председника САД Џозефа Бајдена покушала да посредује у постизању договора између телекомуникационих компанија и авиокомпанија поводом увођења нове 5Г услуге, која је у среду требало да почне у САД, преноси Глас Америке.

Авиокомпаније желе да се спречи коришћење нове услуге на око 3,2 километара око аеродромских писта.

Компанија АТ&Т је саопштила да ће одложити укључивање нових телекомукационих торњева близу писта на неким аеродромима, и да покушава да реши спор у сарадњи са федерланим регулаторима.

Потом је Верајзон навео да ће покренути нове елементе своје 5Г мреже, али је компанија додала да је добровољно одлучила да ограничи своју 5Г мрежу око аеродрома.

Верајзон је окривио компаније и Федералну управу за авијацију (ФАА) наводећи да нису успели да реше питање „5Г навигације око аеродрома“, иако нови 5Г систем функционише у више од 40 земаља.

Активирање нове 5Г услуге, планирано за почетак децембра, одложено је већ два пута.

Извршни директори великих америчких путничких и карго авио-превозника упутили су писмо на адресе више државних институција у којем су изразили забринутост за безбедност летова од среде, када је компаније АТ&Т и Верајзон требало да почну са увођењем услуге 5Г мреже.

Они су у писму упозорили да авијацији прети „катастрофална“ криза, јер би нова Ц-Банд 5Г услуга могла да учини знатан број широкотрупних авиона неупотребљивим, да изазове „хаос“ на летовима у САД и да би „десетине хиљада Американаца могли да остану заглављени на аеродромима у иностранству“.

„Осим ако наше главне ваздушне луке не буду рашцишћене за летове, огромна већина путничких и теретних авиона ће у суштини бити приземљена“, написали су извршни директори Америкен ерлајнса, Делта ерллајнса, Јунајтед ерлајнса, Саутвест ерлајнса и других компанија у писму, пренео је Ројтерс.

ФАА је упозорила да би потенцијално мешање фреквенци могло да утиче на осетљиве инструменте у авиону и да знатно омету летачке операције при слабој видљивости.

АТ&Т и Верајзон, међутим, тврде да њихова технологија и опрема не ремете електронику авиона и да се безбедно користе у бројним другим земљама.