in

РИЗИЧНО! Путин поручио: “Размотрите трајно затварање”

Москва — Председник Русије Владимир Путин наложио је влади да размотри трајно затварање рудника угља са високим ризиком од несрећа.

То показује документ о председничким инструкцијама са састанка о ситуацији у региону угља Кузбас, који је објављен данас на веб сајту Кремља.

Састанак је одржан у децембру, након новембарске несреће у руднику угља Листвјажнаја у Кемеровској области, у којој је погинула 51 особа, укључујући пет спасилаца, преноси Тас с.

Руска агенција додаје да су покренута два кривична поступка због непоштовања безбедносних стандарда и немара који су узроковали погибију рудара у том руднику.

“Предузети неопходне мере (на основу резултата разговора са синдикатима и другим заинтересованим организацијама) које ће омогућити доследно затварање рудника угља са високим ризиком од хаварије (узимајући у обзир анализу о ефектима деактивирања рудника на привредну и друштвену сферу)”, наводи се у документу с председничким инструкцијама.

Руској влади је такође наложено да до 1. маја ове године размотри питања за унапређење безбедности у рударској индустрији и побољшање услова рада у рудницима угља, пише у документу, преноси преноси Тас с.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг