in

Tramp danas pred sudom u Njujorku

Tramp danas pred sudom u Njujorku

Pre izlaska pred sudiju Huana Merčana, u okviru redovne procedure najverovatnije će mu biti uzeti otisci prstiju i biće fotografisan, prenosi Glas Amerike.

Od kada je objavljena optužnica, zvaničnici suda, predstavnici njujorške policije i Trampovog obezbeđenja održavaju sastanke na kojima usaglašavaju plan za Trampovo pojavljivanje – od pitanja kojim će hodnicima proći i koje će ulice u blizini biti blokirane, do toga na kojim će lokacijama biti zabranjeno parkiranje.

Tramp je dugo negirao tvrdnje porno glumice da su imali aferu, ali je priznao da joj je platio malo pre nego što je na predsedničkim izborima 2016. godine pobedio svoju rivalku, kandidatkinju Demokratske stranke Hilari Klinton.

Ovo je prvi krivični postupak protiv jednog bivšeg ili aktuelnog američkog predsednika.

U sudnici bez kamera, dozvoljeno fotografisanje pre početka suđenja Trampu

Mediji su tražili da bude dozvoljeno snimanje u sudnici tokom današnjeg pojavljivanja bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa pred sudom u Njujorku, ali se tom predlogu usprotivio Trampov pravni tim, ocenjujući da bi to stvorilo atmosferu nalik cirkusu na suđenju.

Sudija je, međutim, odlučio da ce pojedinim foto-reporterima biti dozvoljeno da fotografišu nekoliko minuta pre nego što suđenje zvanično počne, prenosi BBC.

Tramp je juče privatnim avionom doputovao iz Mar-a-Laga na Floridi u Njujork, a dočekale su ga desetine medijskih ekipa.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /