in

Zapadna obala: Izraelske snage ubile dva palestinska naoružana napadača

Zapadna obala: Izraelske snage ubile dva palestinska naoružana napadača

Ne potvrđujući informacije o ubijenim Palestincima, izraelska vojska je saopštila da je pokrenula raciju da bi pritvorila osumnjičene u vezi sa zasedom prošlog meseca.

Izraelska vojska je navela da je uhapsila dve osobe u Nablusu osumnjičene da su pomagale Palestincu koji je izvršio napad 25. marta pucajući iz automobila u pokretu na Zapadnoj obali kada su povređena dva izraelska vojnika.

Zaplenjen je i automobil korišcen u tom napadu, saopštila je vojska, a preneo je Rojters. Koalicija palestinskih militanata “Lavlja jazbina”, koja je aktivna u Nablusu i drugim delovima na severu Zapadne obale, saopštila je da je jedan od njenih pripadnika ubijen u borbi sa izraelskim trupama.

Palestinska frakcija Fatah saopštila je da je drugi ubijeni Palestinac bio njen član.Izraelske snage ubile su oko 90 Palestinaca od početka godine, uključujući naoružane ljude i civile, saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravlja. Petnaest Izraelaca i jedna Ukrajinka poginuli su u palestinskim napadima od početka godine, saopštilo je izraelsko ministarstvo spoljnih poslova.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /