in

Milatović je novi predsednik Crne Gore

Milatović je novi predsednik Crne Gore

Opozicioni kandidat Jakov Milatović ubedljivo vodi u drugom krugu predsedničkih izbora u Crnoj Gori protiv dosadašnjeg predsednika Mila Đukanovića.

Prema projekcijama glasova, Milatović ima 60,2 odsto glasova, a Đukanović 39,8 odsto.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i sprski član i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović čestitali su večeras kandidatu Pokreta Evropa sad Jakovu Milatoviću pobedu u drugom krugu predsedničkih izbora u Crnoj Gori.

„Nadam se da će Crnu Goru voditi putem napretka i prosperiteta i da ćemo u duhu dobrosusedskih odnosa uspešno sarađivati na korist građana i Crne Gore i Republike Srpske“, napisao je Dodik na svom Tviter profilu.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Cvijanović je Milatoviću uputila „najsrdačnije čestitke povodom pobede na predsjedničkim izborima“ i poželela mu da uspešno obavlja „odgovorne dužnosti koje su Vam poverili građani Crne Gore“, prenosi Srna.

Kandidat za predsednika Milo Đukanović osvojio je 42.4 odsto glasova, dok je Jakov Milatović osvojio 57.6 odsto glasova, pokazuju preliminarni rezultati na osnovu 85 odsto obrađenog uzorka, podaci su Centra za demokratsku tranziciju (CDT).

U izbornom štabu Mila Đukanovića ima tek desetak ljudi, a nema informacija kada bi on mogao da se obrati

Slavi se u celoj Crnoj Gori, Podgorici, Nikšiću, Pljevljima…

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /