in

Neizvesno Putinovo učešće na samitu G20 iz bezbednosnih razloga

Svi faktori, „uključujući i bezbednosni faktor“, biće uzeti u obzir pri donošenju odluke da li će Vladimir Putin učestvovati na samitu G20 u Indoneziji.

To je saopštio portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Da bismo se opredelili za format našeg učešća, treba uzeti u obzir sve faktore, uključujući bezbednosni faktor“, rekao je Peskov u intervjuu za TV program „Moskva.Kremlj.Putin.“, čiji je deo objavljen danas na novinarskom Telegram kanalu, prenosi TAS S.

Peskov je ovo odgovorio na pitanje novinara da li je lično prisustvo ruskog lidera na sastanku G20 previše opasno u trenutnoj situaciji. On je podsetio da postoji poziv Putinu za dolazak na Bali, gde će se u novembru održati samit G20.

„Zahvalni smo zemlji domaćinu predstojećeg samita na pozivu koji je upućen“, dodao je portparol Kremlja. Planirano je da Samit Grupe 20 sa direktnim učešćem lidera bude održan od 15. do 16. novembra na Baliju, a domaćin tog skupa, predsednik Indonezije Džoko Vidodo izjavio je ranije da su predsednici Ukrajine i Rusije, Volodimir Zelenski i Vladimir Putin, prihvatili njegov poziv da prisustvuju.

Poštovani čitaoci – Naše autorske tekstove objavljujemo samo na socijalnoj mreži Vkontakte  i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389   Naš Telegram kanal – https://t.me/

(tanjug)