in

Retrogradni Merkur u 2024. više puta će uništiti život ovim horoskopskim znakovima

Retrogradni Merkur u 2024. više puta će uništiti život ovim horoskopskim znakovima

Proučavanje natalne karte podrazumeva 12 kuća koje određuju nečiji prošli, sadašnji i budući život. Astrolozi daju predviđanja na osnovu pogleda na ovaj nijansirani raspored. Da bismo ovo bolje razumeli, evo detaljne analize šta predstavlja i kako će retrogradni Merkur 2024. uticati na znake zodijaka.


RETROGRADNI MERKUR donosi sreću za OVA 4 ZNAKA: Oni će biti miljenici sudbine u narednom periodu

Retrogradni Merkur – značenje u astrologiji

Merkur, planeta u Sunčevom sistemu, kreće se u prividnom retrogradnom ili nazadnom kretanju tri do četiri puta (otprilike) u godini. Dok sve planete prate svoje putanje i brzine dok kruže oko Sunca, dolazi vreme kada je položaj Zemlje paralelan sa Merkurom i izgleda da se kreće brže, dajući iluziju sa tačke gledišta naše planete da jurimo, ostavljajući Merkur iza sebe.

Svaki ciklus traje tri nedelje, a deli se na pre-retrogradnu refleksiju, retrogradnu i postretrogradnu senku.

Razlog zašto zapadna astrologija pridaje toliki značaj periodima retrogradnosti Merkura je taj što ova planeta predstavlja komunikaciju, tehnologiju i putovanja, a kaže se da njeno retrogradno kretanje ozbiljno utiče na sve znake.

Za ovaj fenomen se kaže da izaziva konfuziju, kašnjenja i pogrešnu komunikaciju, ali pošto se astrologija bavi percepcijom, nije sve mračno tokom retrogradnog perioda Merkura. Ova faza omogućava svim znacima da se opuste, i analiziraju svoj život. Još jedna intrigantna stvar koju treba primetiti je da će svaki retrogradni Merkur 2024. biti u vatrenim znacima.

Retrogradni Merkur 2024: Svi datumi i efekti na znakove zodijaka

Od 1. do 24. aprila 2024.

Merkur ide retrogradno u svojeglavom, strastvenom i vatrenom horoskopskom znaku Ovna. Osobe u znaku Ovna će doživeti nekontrolisanu želju da uskoče u donošenje odluka i suoče se sa izazovnim situacijama sa asertivnošću i agresijom. Varnice će leteti, a možda će doći i do tenzije i sukoba.

Najbolje je za sve horoskopske znake, posebno za vatrene, da se pritaje i intenzivno razmišljaju pre nego što komuniciraju sa drugima, jer njihove reči mogu povrediti. Takođe je važno, posebno za Ovnove, Lava i Strelca, da se u ovom periodu ne prepiru kako bi izbegli buduće katastrofe.

Od 4. do 27. avgusta 2024.

Merkur je retrogradan u zemaljskom znaku Device od 4. do 14. avgusta, a zatim prelazi u sazvežđe Lava. Ovaj period će početi sa jasnoćom postavljanja ciljeva. Do promene će doći posle 14. avgusta, pošto će Merkur biti retrogradan u samouverenom, ali egoističnom vatrenom znaku Lava.

Dok Devica nekome omogućava da se konstruktivno posveti samousavršavanju i s vremena na vreme kritikuje svoje voljene, rođeni pod uticajem Lava ne prihvataju nikakvu vrstu kritike, jer žude za pohvalom i potvrđivanjem od drugih.

Svi znaci moraju da budu posebno oprezni kada je u pitanju njihov ljubavni život, jer će ova faza sigurno stvoriti konfuziju i negativnu komunikaciju.

Od 25. novembra do 15. decembra 2024.

Poslednji retrogradni Merkur u godini ponovo će biti u znaku Strelca. Sezona praznika 2024. će pasti usred retrogradnog Merkura, što bi moglo da izazove određene probleme u planiranju odmora ili porodičnih večera.

Svim znacima se savetuje da trostruko provere svoje rezervacije i planove sa prijateljima i porodicom pre nego što krenu na put. Takođe bi bilo od pomoći da ne ulazite u nepotrebne rasprave sa voljenima jer bi to moglo da ostavi gorak ukus žaljenja za sve znake zodijaka.

(Wannabemagazin)

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj Viber i WhatsApp zajednici, prijavite na newsletter, ili čitajte na Google News.Autorska prava Zadovoljna / Tekst / Slika / Video /