in

Блоомберг Адриа званично почела да ради

Садржај ће прво бити доступан на дигиталној платформи, док ће емитовање на телевизији почети наредне недеље, саопштено је из те медијске куће.

Нова мрежа за вести са фокусом на пословне и финансијске вести, почеће са радом истовремено на пет тржишта у уредничким центрима у Босни и Херцеговини, Хрватској, Северној Македонији, Србији и Словенији.

Како се наводи, више од 130 локалних новинара, коментатора, аналитичара и финансијских стручњака креираће оригиналан садржај на пет регионалних језика.

Кроз сарадњу са компанијом Блумберг Медиа, Блумберг Адриа ће користити потенцијал 2.700 новинара и аналитичара из 120 земаља. Комбиноваће преведен Блумберг њуз садржај са оригиналним извештавањем из региона, како би створила главну дестинацију за вести за пословне лидере у Југоисточној Европи.

Блумберг Адриа ће радити као сервис за вести доступан 24 сата седам дана у недељи, са осам сати ТВ програма уживо сваког дана из студија у Београду, Љубљани, Сарајеву, Скопљу и Загребу. Блумберг Адриа представља регионалну сарадњу између Блоомберг Медиа и Mtel Swiss медијске компаније у већинском власништву Телеком Србија.

“Узбуђени смо што Блумберг Адриа почиње са радом овог месеца и што ће донети врхунске пословне вести публици у Југоисточној Европи”, рекла је Соо Канг, глобална директорка Блоомберг Медиа Дистрибутион.

“Кроз нов локални подухват, Блумберг Адриа ће све већој пословној заједници у региону обезбедити поуздан садржај заснован на подацима и анализи”, навела је она.

Владимир Лучић, генерални директор компаније Телеком Србија, рекао је да је та компанија посвећена обезбеђивању врхунског садржаја, информација и вести за више од 11 милиона претплатника. “Блумберг је познат у свету по поузданим пословним информацијама и стручним анализама, у које лидери компанија широм света имају поверења. Док обележавамо 25 година постојања, поносни смо на сарадњу са компанијама Блоомберг Медиа и Блоомберг Адриа, и што ћемо нашој цењеној публици у Југоисточној Европи обезбедити поуздане пословне информације, увиде и вести из нашег региона и читавог света”, рекао је Лучић.

Блоомберг Адриа је први сервис за пословну заједницу и платформа за благовремене и релевантне разговоре о регионалном пословању и финансијама.

“Наши разговори са пословном заједницом претходних месеци потврдили су наше уверење да је оваква платформа недостајала у Адриа региону”, рекао је Само Ошина, главни оперативни директор Блумберг Адриа.