in

Брнабић: За 492 радника Фијата исплаћене отпремнине

БЕОГРАД –

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је јутрос да је свих 492 радника Фијата добило отпремнине потпуно у складу са договором који су постигли са председником Александром Вучићем, а то значи по 490 евра, односно 93.000 динара по години стажа и додала да су они у ствари и били технолошки вишак, док је осталих 1.550 радника потребно Стелантису.

“Ради се о томе да ли они желе да пристану да иду у иностранство, јер то је начин да их у међувремену док не почне да се прави електрични модел, дакле у наредних 18 или највише 24 месеца Стелантис задржи. Они имају гарантован посао када се врате “, рекла је премијерка гостујући на ТВ Прва.

Додала је да је влада за њих добила и додатну понуду од стране Стелантиса а то је оно што су радници тражили и раније, а подразумева да три месеца раде у иностранству а месец дана да буду у Крагујевцу.

Према њеним речима, радници имају још недељу дана да се изјасне желе ли да иду у иностранство на начин да су тамо укупно 18 или 24 месеца и да добијају бонусе или три плус један месец, а да и даље добијају бонусе с тим да је број рата смањен у односу на то како иду.

Истакла је да то колико ће они тамо остати зависи од тога колико ће брзо почети да се праве аутомобили у Крагујевцу.