in

Данас могућ наставак разговора у вези Стелантиса

Брнабић је синоћ казала да зна сваки број и детаљ из приче о Стелантису, да жели да сви радници буду заштићени, да породице знају сваки детаљ, у складу са договором од прошле суботе 492 радника прогалшених за технолошки вишак добило је отпремнине од 790 евра по години радног стажа у Фијату, односно 500 евра за оне који су били у Застави. Додала је да се 12 од 492 радника који су проглашени за технолошки вишак пријавило за рад у иностранство.
“То је одлука Стелантиса, на то смо скренули пажњу руководству Стеланиста, мислим да то није било фер, не могу да утичем на ту одлуку”, навела је Брнабић.

“Мисим да је следећи састанак данас у Председништву, биће ту људи из мог кабиненат да разговарају са синдикатима, најважније да људи знају на чему су, да добровољно одлуче шта ће, да их подржимо. Важно је да што пре кренемо да производимо електрични аутомобил, планирано је за четврти квартал 2024, а до првог креће тестни модел. Што више људи оде у иностранство тим Стеланиса биће компактнији и моћи ћемо много брже да уђемо у произиводњу”, навела је председница владе за ТВ Пинк.

Казала је да има још 840 људи који имају рок да се изјасне да ли желе у иностраство или желе отпремнине. Они који желе, како је навела, имају опцију да добију бонус и иду 18 или 24 месеца или да добију бонус у односу на то како иду и како се враћају. На питање да је изгледало да ово питање може да буде злоупотребљено, Брнабић је рекла да све што се дешава неки политичари желе да злоупотребе, сваки догађај, све људе, појединце.
Додала је да нико не спори право опозиције да критикује, али да опозиција нема никакву идеју осим да се прикључи некоме ко се бори за неко право представља злоупотребу.
“То није успело и људима је мука када виде те људе уз њих да покушавају да ућаре неки поен и почеће да их протерују са тих скупова”, навела је Брнабић.