in

Er Srbija treći put u programu “Moja prva plata”

Er Srbija treći put u programu “Moja prva plata”

Er Srbija poziva kandidate da se prijave na konkurs, otvoren do 31. oktobra, kako bi kroz praksu stekli konkretna znanja, veštine i kompetencije za rad i tako značajno unapredili svoje mogućnosti za zaposlenje.

“Ponosni smo što, treću godinu za redom, otvaramo vrata Er Srbije u želji da učesnicima programa omogućimo obavljanje stručne prakse u našoj kompaniji, u trajanju od devet meseci. Kroz program “Moja prva plata” nezaposlenim mladim ljudima do 30 godina starosti, sa srednjim i visokim obrazovanjem, pružamo priliku da konkurišu za neku od 59 pozicija u našoj kompaniji”, izjavila je Milica Netković, direktorka ljudskih resursa Er Srbije.

Ona je rekla da se prošle godine za praksu u Er Srbiji prijavilo gotovo 500 kandidata, od kojih je angažovano 30, dok je nakon završenog programa njih 12 dobilo zaposlenje u toj kompaniji. “Nadamo se da ćemo u 2022. godini privući još veći broj zainteresovanih koji svoje prvo radno iskustvo žele da steknu upravo kod nas”, rekla je Netković.

Zainteresovani kandidati prijave mogu podneti na zvaničnom sajtu projekta <https://mojaprvaplata.gov.rs/>.

Nakon obavljenih intervjua oni će biti u prilici da, tokom devet meseci, stiču radno iskustvo u sledećim organizacionim celinama Er Srbije: Korporativni poslovi, Pravni poslovi, Marketing, e-commerce, Ljudski resursi, Transport, Nabavka, Letačka operativa, Aviation Security, Bezbednost i usklađenost, Tehnika, Zemaljsko opsluživanje, Air Serbia Ground Services (ASGS), Informacione tehnologije, Finansije, Kargo, Ketering, Prodaja, Passenger Service System (PSS), Upravljanje prihodima i Planiranje i optimizacija reda letenja.

Program “Moja prva plata” sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Ministarstva omladine i sporta, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.