in

Francuske kompanije otvorile vrata za zapošljavanje mladih

Francuske kompanije otvorile vrata za zapošljavanje mladih

Manifestacija “Francuska nedelja”, 10. do sada, otvorena je ove godine pod sloganom “Svetla Pariza na beogradskim ulicama”.

Direktorka Francusko-srpske komore Sanja Ivanić rekla je za RTS da zainteresovani za zaposlenje u 21 francuskoj i srpskoj kompaniji mogu da pronađu informacije na sajtu francuskanedelja.rs i da su najtraženiji poslovi u IT industriji.

“Najrazličitija zanimanja koja su u IT sektoru. Međutim, dosta se traže i ostala tehnička zanimanja. Pre svega, inženjeri i tehničari, ali i ima i drugih zanimanja. Ponude su zaista raznolike. Kompanije su iz najraznovrsnijih sektora, tako da verujem da će svako pronaći ponešto”, navela je Ivanićeva.

Dodala je da u Srbiji posluje oko 130 francuskih kompanija, što je, kako je ocenila, premalo, kao i da one zapošljavaju između 12.000 i 13.000 ljudi sa tendencijom rasta poslednjih godina.

Dodala je da sledeće nedelje u Srbiju dolazi delegacija francuskog Senata i da će ići i u posetu preduzećima, među njima i Šnajder elektriku u Novom Sadu.

Ona je navela da bilateralna razmena Srbije i Francuske stalno raste.

Govoreći o srpskim kompanijama na francuskom tržištu Sanja Ivanić je rekla da se iz Srbije za Francusku najviše izvoze proizvodi od kaučuka i da je reč o gumama iz Pirota, a da poslednjih godina zabeležen porast od 20 odsto izvoza iz Srbije iz poljoprivredne i prehrambene industrije.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /