in

Још само 60 хиљада слободних ваучера остало

За ваучере за одмор у Србији, изгледа, овог лета, највећа заинтересованост влада међу пензионерима.

Након готово две године затворености због ковида имају прилику да искористе субвенционисање одмора са 15 хиљада динара, и то се не пропушта.

Од 50 до 70 чланова Удружења пензионера дневно се интересовало за ваучер, 200 их је већ обезбедило. Милена Жарковић једна је од њих, пет дана провешће на Златибору.

“С обзиром да ће убрзо јесен, зимница, дрва , рачуни, гас дрва, и да све то морамо обезбедити, е ових бесплатних 5 дана ће нам многи значити да се одморимо, да мало заборавимо на свакодневне обавезе и бриге”, каже за РТВ Милена Жарковић из удружења пензионера Нови Сад.

У Туристичкој организации Војводине кажу да су објекти који су прошле године примали ваучере бележили рекордне резултате. Ове године 144 објекта у покрајини су укључени у програм, највећи број у Иригу, Суботици и Белој Цркви.

“На територији општина Бела Црква, Ириг и Врдник у претходној години се тражио кревет више”, тврди Милица Шушњић из Туристичке организације Војводине.

Тако је и данас, али се у Белој Цркви већ почетком јула кревет готово не може наћи.

“У Белој Цркви постоји 15 објеката који раде у шеми ваучера. Од тих 15 објекта добии смо информацију да у јулу и августу нема места. За све оне који желе да потраже смештај у Белој Цркви преко ваучера, наша је препорука да се што пре јаве нама, да их упутимо на издаваоце смештаја, да пронађу слободне термине у септембру”, наводи Новица Јовановић из Туристичке организације Беле Цркве

Последње информације кажу да је остало негде око 60 хиљада слободних ваучера.