in

Konferencija “Nauka i privreda na istom zadatku” u Privrednoj komori Vojvodine, udruženje SRNA slavi godinu dana (AUDIO)

Konferencija “Nauka i privreda na istom zadatku” u Privrednoj komori Vojvodine, udruženje SRNA slavi godinu dana (AUDIO)

NOVI SAD –

Najbolji način da se srpska privreda menja nabolje jeste primena naučnih dostignuća u privrednim delatnostima. Zbog toga je neophodno ulagati u obrazovanje kako bi domaća privreda i nauka imale kvalifikovane kadrove, rečeno je na današnjoj konferenciji “Nauka i privreda na istom zadatku” u Privrednoj komori Vojvodine. Konferenciju je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam organizovao u saradnji sa Udruženjem naučnica Srbije nazvanim ,,SRNA“.

nauka, i, privreda, na, istom, zadatku

Konferencijom je ujedno obeleženo i godinu dana rada udruženja SRNA. Udruženje je osnovano kako bi se povezale privreda i nauka. Članovi udruženja su svi oni koji svoje znanje, ideje i iskustvo žele da realizuju na opšte dobro celog društva istakla je predsednica udruženja SRNA Sanja Podunavac Kuzmanović.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević istakao je da je veoma bitno što udruženje SRNA radi na objedinjavanju nauke i privrede jer je neophodno da se naučne ideje primene u privredi kako bi ona napredovala.

Kako bi srpska privreda bila ravnopravna s najvećim svetskim privredama, ona mora da primenjuje najnovija tehnološka i naučna dostignuća i zbog toga će Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam i u narednom periodu podržavati udruženje SRNA i ostala udruženja i inicijative koje rade na objedinjavanju nauke i privrede.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /