in

Мешовито кретање цена акција на светским берзама

Пад акција од 0,78 посто у Хонг Конгу и најликвиднијих акција на берзама у континенталној Кини од 0,36 процената повукао је наниже најшири индекс азијско-пацифичких акција МСЦИ, без јапанских, за 0,22 одсто, извештава Ројтерс.

Међутим, референтни показатељи вредности акција у Аустралији и Кореји су порасли, а јапански индекс Никеи је скочио за 0,81 посто.

Цене фјучерса на Насдак берзи у САД (куповина унапред с плаћањем на одређени датум по уговореној цени) порасле су за 0,6 одсто, а фјучерси у индексној корпи С&П500 су напредовали за 0,4 процента.

Принос на десетогодишње америчке државне обвезнице, према последњим подацима, износи 2,8455 процената, и незнатно је у успону на јутрошњем азијском трговању након што је током ноћи пао са нивоа од чак 2,981 посто забележеног у среду.

На Вол Стриту, индекс акција технолошких компанија Насдак забележио је ноцас губитак од 1,22 процента, повучен суновратом вредности Нетфликса од невероватних 35,1 посто, након што је та компанија објавила неочекивани пад броја претплатника. Индустријски индекс Дау Џонс је порастао за 0,71 одсто.

Смањење приноса на америчке обвезнице одразило се на долар.

Доларски индекс, који мери вредност америчке валуте према шест главних ривала, пао је у среду за 0,65 посто, док су посрнули евро и британска фунта успели да се мало опораве. Индекс долара тренутно износи 100,44 поена, што је испод скоро двогодишњег максимума од 101,03 поена достигнутог претходног дана.

Према јапанској валути, долар је јутрос ојачао за 0,38 процената на 128,3 јена, тако да се јучерашњи раст јена, први у односу на долар у скоро две недеље – показао краткотрајним.

На робним берзама, нафта је јутрос наставила успон након неколико дана мешовитог кретања. Цена фјучерса северноморске нафте Брент порасла је за 0,67 посто на 107,48 долара за барел, а америчка WТИ нафта је ојачала за 0,54 процента.

Спот цена злата је склизнула за 0,14 одсто на 1.954,7 долара за унцу.