in

Održana SPLET Tech konferencija, veliki značaj startup kompanija u Srbiji (AUDIO)

Različiti proizvodi na čijem razvoju rade timovi u IT kompanijama primenjuju se u različitim sferama i na taj način omogućavaju ubrzavanje procesa digitalizacije i primene inovativnih rešenja, kazao je vlasnik startapa Zoran Vasiljev iz Centili Group.

Razvoj startapova u Srbiji traje poslednjih 10 godina, ali je intenziviran u poslednjih četiri, pet godina, kazao je direktor projekta „Preduzmi ideju” Nebojša Bjelotomić na konferenciji o inovacionom tržištu održanoj prošle nedelje u Beogradu. Prema njegovim rečima, za razvoj domaće startap tržište veoma je važno i privlačenje što većeg broja fondova koji ulažu u njihov razvoj.

Direktorka projekta „Srbija Inovira” Aleksandra Popović rekla je da je konferencija prvi put na jednom mestu okupila sve učesnike inovacionog eko sistema u zemlji.

Srbija ima mnogo potencijala za inovacije, ocenila je Šenli Pinčoti, direktorka USAID-ove Kancelarije za demokratski i ekonomski razvoj, koja je podržala održavanje konferencije.

Organizatori skupa poručili su da su najperspektivnije tehnološke oblasti u Srbiji gejming, virtuelna realnost, veštačka inteligencija, blokčejn, biotehnologija i druge.

Detaljnije u audio zapisu.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /