in

Положен камен темељац за нову фабрику у Новом Саду

То ће бити друга фабрика у Новом Саду коју гради једна од најмодернијих светских компанија за производњу електричних мотора, а у питању је дивизија те компаније “Нидец Елесyс Цорпоратион”.

Наша компанија као члан “Нидек” групе добила је подршку од града Новог Сада и председника Александра Вучића. Ове годне се навршава 140 година пријатељства Јапана и Србије и надамо се да ће се веза продубити кроз оснивање наше фабрике и њено пословање у Новом Саду. У првој фази пројекта планирамо површину од 36.000 квадратних метара земљишта и погон од 16.800 м2. У почетку це 100 људи бити у производњи, а тај ће број временом расти, рекао је Сајто.

Градоначелник Милош Вучевић захвалио је представницима компаније “Нидек” што су изабрали Нови Сад за изградњу своје фабрике.

Нови Сад четири деценије није имао ни једну фабрику, а све постојеће смо уиништили кроз санкције, ратове, приватизацију. Остали смо без фабрика које су запошљавале десетине хиљада људи. Онда су дошли ЦТП, “Континентал”, а онда је и “Нидек” одлучио да инвестира у Новом Саду. И то не само са једном фабриком, која је пред крај изградње, већ су донели одлуку да дође још једна дивизија. Данас смо симболичним полагањем камена темељца најавили нову фазу развоја не само “Нидек” компаније, не само индустријске зоне Север 4, већ и економије и привреде Града Новог Сада, рекао је Вучевић.

Компанија “Нидек” лидер је у производњи електромотора са највећим уделом на светском тржишту малих вретенастих мотора који напајају хард дискове.

Компанија послује у више од 40 земаља и у свом саставу има пиближно 340 компанија и запошлава више од 120.000 људи широм света.