in

Subvencije Pokrajine preduzetnicama (AUDIO) – JMU Radio-televizija Vojvodine

Subvencije Pokrajine preduzetnicama (AUDIO) – JMU Radio-televizija Vojvodine

NOVI SAD –

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam izdvojio je 8.5 miliona dinara za subvencionisanje ženskog preduzetinštva. Novac je namenjen za kupovinu mašina, opreme, softvera i usluga radi inoviranja i digitalizovanja procesa proizvodnje i operacija u domenu marketinga ili trgovine u 2023. godini.

banovina, izvrsnje, vece, pokrajina, ap, vojvodine, pokrajinska, vlada, 15

Među dobitnicama ugovora je i Marija Mrđen, vlasnica firme Duo u Zrenjaninu, koja se bavi maloprodajom tekstila. Novcem dobijenim na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, firma Duo je kupila mašinu pomoću koje je personalizovala svoje proizvode.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam nastaviće da ulaže u sve vidove preduzetništva, rekao je resorni sekretar Nenad Ivanišević.

On je istakao da preduzetništvo ne treba deliti na muško i žensko jer je ta delatnost opredeljenje čoveka. Ženama preduzetnicima se ipak posebno pomaže zbog toga što su one trenutno, prema nacionalnoj strategiji za zapošljavanje, teže zapošljiva kategorija, kaže Ivanišević.

Ivanišević je istakao i da je u proteklih nekoliko godina uloženo više od 180 miliona dinara u preduzeća kojima upravljaju žene. On je dodao da će resor kojim rukovodi i nadalje pomagati preduzetništvo kroz razne programe i pozvao preduzetnike i preduzetnice da koriste sve vidove pomoći Pokrajinske vlade.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /