in

Borelj: S Vučićem o značaju održivog rešenja za odnose Beograda i Prištine

BRISEL –

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj saopštio je danas da je, u razgovoru s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, naveo da je u sadašnjem geopolitičkom okruženju najvažnije da se pronađe održivo i sveobuhvatno rešenje za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

“Razgovarao sam s predsednikom Vučićem o napretku u dijalogu potpomognutom od Evropske unije. U sadašnjem geopolitičkom okruženju, značajnije je nego ikada pronaći održivo i sveobuhvatno rešenje za normalizaciju odnosa. Ostajemo u bliskom kontaktu”, naveo je Borelj na Tviteru.

Vučić je, posle razgovora s Boreljom, objavio juče da je Beograd posvećen nastavku dijaloga sa Prištinom i rešavanju svih otovrenih pitanja.

“Otvoren razgovor sa šefom EU diplomatije Žozepom Boreljom o situaciji na KiM i napretku u dijalogu Beograda i Prištine. Srbija je posvećena nastavku procesa i rešavanju svih otvorenih pitanja”, napisao je Vučić u petak na Tviteru.

Borelj: S Kurtijem o dijalogu, važna stabilnost na Balkanu

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj objavio je danas da je razgovarao sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem o narednim koracima u dijalogu Beograda i Prištine i poručio da je osiguravanje stabilnosti i bezbednosti na Zapadnom Balkanu važno u trenutnom geopolitičkom kontekstu.

“Dobar razgovor sa premijerom Aljbinom Kurtijem o narednnim koracima u dijalogu kojim posreduje EU.

Osiguravanje stabilnosti i bezbednosti na Zapadnom Balkanu je još važnije u trenutnom geopolitičkom kontekstu. Nastavićemo da radimo na sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa”, naveo je Borelj

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /