in

Европска комисија: Прерано за оцену Маскове аквизиције Твитера

„Наш Закон о дигиталним услугама примењује се на све главне платформе, како би се обезбедило да њихова моћ у јавној дебати подлеже демократски потврђеним правилима ради боље заштите основних права на интернету“, рекао је портпарол Европске комисије Јоханес Баркет на брифингу за новинаре, преноси Ројтерс.

Маск је у понедељак склопио уговор о куповини Твитера за 44 милијарде долара, чиме ће контрола над том платформом коју користе милиони људи и глобалних лидера прећи у руке најбогатијег човека на свету.

Тијери Бретон, комесар за унутрашње тржиште у Европској комисији, написао је у твиту: „Било да се ради о аутомобилима или друштвеним медијима, било која компанија која послује у Европи треба да се придржава наших правила – без обзира на то колики је њихов удео“.

Бретон је додао да „Маск то добро зна, јер је упознат са европским правилима у аутомобилској индустрији, па ће се брзо прилагодити и Закону о дигиталним услугама“.

Портпарол ЕК је на данашњем брифингу поручио да је прерано коментарисати било каква питања у погледу тржишне конкуренције поводом Маскове куповине Твитера.