in

ФСБ: Спречен терористички напад ИД на железницу на Криму

МОСКВА –

Руска Федерална служба безбедности (ФСБ) спречила је присталицу екстремистичке организације Исламска држава да изврши терористички напад на железничку пругу на Криму, саопштио је данас ФСБ.

„Федерална служба безбедности на Криму осујетила је терористички напад. Држављанин Русије, присталица међународне терористичке организације Исламска држава, приведен је у Симферопољу. Он се спремао да дигне у ваздух железничку пругу по инструкцијама вођа кримскотатарског добровољачког батаљона који је учествовао у војним активностима против Оружаних снага Русије у Украјини,“ наводи се у саопштењу ФСБ, преноси агенција ТАСС.

Наводи се да су из куће приведеног одузете две импровизоване експлозивне направе укупне тежине три килограма, два електрична детонатора, упутства за постављање бомби дуж железничких пруга, екстремистицка литература, застава Кримских батаљона и пропагандни леци.

Додаје се да је против њега покренут поступак по члановима Кривичног законика Русије (припреме за терористички напад, недозвољено држање експлозива и експлозивних направа).