in

Гладков: Експлозије и пожар у магацину муниције код Белгорода; Гласни прасци у Курску

Гладков је рекао да нема повређених цивила у пожару који је избио у складишту код села Стараја Нелидовка и који је у међувремену угашен, преноси ТАС С.

„Пожар код села Стара Нелидовка је угашен. Према речима шефа спасилачке службе Белгородске области Сергеја Потапова, није било цивилних жртава“, написао је Гладков на Телеграму.

Русија је оптужила Украјину да је током априла хеликоптерима напала складиште горива у Белгороду и гранатирала неколико села у овој области.

„Село Головчино Грајворонског округа у Белгородској области поново је гранатирано са украјинске стране, оштећено је неколико помоћних објеката и четири куће, нема жртава међу цивилима“, написао је јуче Гладков на свом Телеграм каналу.

Головчино, које се налази 50 километара од Белгорода гранатирано је са украјинске стране 19. априла, а троје мештана са различитим повредама затражило је након тога медицинску помоћ, док је у том бомбардовању оштећено 76 кућа и 17 возила, наводи ТАС С.

Гласни прасци у Курску, радили системи за ваздушну одбрану

Грађани руског града Курска пријавили су да су рано јутрос чули гласне праске, које су вероватно изазвали системи за противваздушну одбрану града, саопштио је гувернер Роман Старовојт.

„У 02.45 часова многи грађани Курска чули су гласне праске. Детаљи инцидента се утврђују. Према прелиминарним информацијама, радио је систем за противваздушну одбрану. Жртава и материјална штета нису пријављени“, навео је гувернер, а преноси ТАС С.