in

Гладков: Експлозије и пожар у магацину муниције код Белгорода

МОСКВА –

Гувернер Белгородске области у Русији Вјачеслав Гладков саопштио је да се више узастопних експлозија чуло у раним јутарњим сатима у руском граду Белгороду, у близини границе са Украјином, и да гори складиште муниције, преноси Ројтерс.

Гладков је рекао да нема повређених цивила у пожару који је избио у складишту код села Стараја Нелидовка и који је у међувремену угашен, преноси ТАС С.

„Пожар код села Стара Нелидовка је угашен. Према речима шефа спасилачке службе Белгородске области Сергеја Потапова, није било цивилних жртава“, написао је Гладков на Телеграму.

Русија је оптужила Украјину да је током априла хеликоптерима напала складиште горива у Белгороду и гранатирала неколико села у овој области.

„Село Головчино Грајворонског округа у Белгородској области поново је гранатирано са украјинске стране, оштећено је неколико помоћних објеката и четири куће, нема жртава међу цивилима“, написао је јуче Гладков на свом Телеграм каналу.

Головчино, које се налази 50 километара од Белгорода гранатирано је са украјинске стране 19. априла, а троје мештана са различитим повредама затражило је након тога медицинску помоћ, док је у том бомбардовању оштећено 76 кућа и 17 возила, наводи ТАС С.