in

Истражни комитет Русије: Покренути поступци против 75 плаћеника

МОСКВА –

Истражни комитет Русије покренуо је данас кривичне поступке против 75 плаћеника који су учествовали у сукобима на страни Украјине, изјавио је председник комитета Александар Бастрикин у интервјуу за Раша тудеј (РТ). „На пример, грађанин Грузије Мамулашвили је оформио наоружану групу Грузијска национална легија на територији Украјине, постао њен вођа и укључио најмање 24 грузијска држављана у њене активности као плаћенике“, навео је Бастрикин за РТ, преноси TAS S.

Према истрагама, плаћеници су дошли из Велике Британије, САД, Норвешке, Канаде, Грузије и других земаља, навео је Бастрикин.

Он је додао да су се неки од њих предали и да су их истражитељи испитали.

Бастрикин је такође, навео да у Русији има више од 2.000 украјинских војника који су добровољно положили оружје, укључујући пет команданата бригаде Оружаних снага Украјине који су се борили против становништва Донбаса, наводи ТАС С.

Истражитељи их испитују и већ су сазнали „много детаља о околностима злочина украјинског режима“, а ова сведочења се посебно тичу њиховог рада са страним инструкторима, као и плаћеницима из других земаља, изјавио је председник руског истражног комитета, преноси руска агенција.