in

Јереван: Демонстранти пред парламентом траже оставку владе

Активисти опозиције још од јутрош блокирају централне улице Јеревана и , траже да премијер поднесе оставку, а протести се преносе уживо на неким локалним информативним порталима, пренео је раније ТАСС.

На Тргу Француска демонстранти су узвикивали „Јерменија без Никол“ и „Одлази“, машући јерменским тробојкама.

„Имамо само о једној ствари да разговарамо са владом, а то је њен брз одлазак“, поручио је Ишкан Сагатељан један од опозиционих лидера.

Опозициона група коју води бивши шеф службе државне безбедности, окупила се испред министарства спољних послова са поруком да ће „ослободити јерменске дипломате да би служили својој земљи“.

Протест опозиције био је најгласнији је док је Пашинијан држао ватрени говор у парламетну, оптужујући неке посланике.

Незадовољни опозициони посланици кренули су да напуштају парламент током његовог говора, пренео је Ројтерс.

„Бежите, као и увек бежите“, говорио је повишеним гласом Пашанијан посланицима који су кренули да напуштају седницу, док су му његове присталице аплаудирале.

Пашинијан се суочио са тешким критикама откако је Јерменија поражена од Азербејџана у шестонедељном рату 2020. године када је Јерменија изгубила значајне територије у и око спорног региона Нагорно-Карабах.

Јерменска опозиција је на улицама Јеревана од понедељка, опозиционе групе су блокирале централне делове града, а специјалне полицијске снаге већ два дана приводе демонстранте.