in

Kadirov: Šanse za prekid vatre izgubljene zbog akcija Kijeva

Kadirov: Šanse za prekid vatre izgubljene zbog akcija Kijeva

MOSKVA –

Šanse za prekid vatre između Rusije i Ukrajine su skoro u potpunosti izgubljene zbog akcija ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog i njegovog okruženja, na koje sada Moskva uzvraća, izjavio je čečenski lider Ramzan Kadirov.

“Ono što se danas dešava je odmazda za hladnokrvna ubijanja i sakaćenja dece, žena i staraca. Mogućnost za bilo kakav prekid vatre je zauvek izgubljena zbog onoga što su bezumni Zelenski i njegovi gangsteri radili”, napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu, prenosi TASS.

On je naglasio da vlasti u zemljama koje “nose plašt i mirotvoraca i sudija” i koje su osudile ruske raketne udare na vojne komande, komunikacije i energetske objekte u Ukrajini, “nisu marile za živote hiljada ljudi u Donbasu, uključujući decu, žene i stare, dugih osam godina”.

Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je na hitnoj sednici Saveta bezbednosti Rusije u ponedeljak da je nanet masivan udar “preciznim oružjem dugog dometa” na ukrajinske energetske, vojne komandne i komunikacione objekte.

On je upozorio Kijev da će svaki dalji pokušaj terorističkih napada u Rusiji naići na žestok odgovor, navodi TASS.