in

Kijev ima dokaze o “ruskom tragu” u incidentu u Poljskoj; Moskva: Objektivna istraga razotkriće provokaciju Kijeva

Kijev ima dokaze o “ruskom tragu” u incidentu u Poljskoj; Moskva: Objektivna istraga razotkriće provokaciju Kijeva

Danilov nije naveo detalje u vezi sa tom tvrdnjom, preneo je Rojters.

Danilov je rekao da Ukrajina želi da istraži zajedno sa svojim partnerima incident koji se dogodio u Poljskoj i da vidi informacije koje predstavljaju osnovu za zaključke njenih saveznika.

Kijev je potpuno otvoren za sveobuhvatno ispitivanje incidenta, napisao je Danilov na zvaničnoj Fejsbuk stranici Saveta za nacionalnu bezbednost.

Postupak vode poljski i američki eksperti i ako bi bilo kome bilo dozvoljeno da učestvuje u tom postupku, bila bi potrebna barem saglasnost obe strane, rekao je poljski predsednik Andžej Duda na konferenciji za novinare upitan za komentar izjave Danilova.

Duda je prethodno rekao da je velika verovatnoća da je raketu ispalila ukrajinska protivvazdušna odbrana.

Dve osobe poginule su u utorak u eksploziji na istoku Poljske, u blizini ukrajinske granice, saopštili su poljski zvaničnici, ne navodeći čija je raketa.

Moskva: Objektivna istraga razotkriće provokaciju Kijeva

Moskva smatra da Kijev optužbom za povezanost Rusije s raketnim incidentom u Poljskoj pokušava da učvrsti zapadnu podršku Ukrajini, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministarstvo smatra da posebno treba obratiti pažnju na to koliko su brzo optužbe na račun Rusije izneli predstavnici kijevskog režima u pokušaju da učvrste podršku Zapada koji se, primećuje Ministarstvo, umorio od ukrajinskog režima.

Ministarstvo napominje i da preliminarni podaci o tom incidentu ukazuju na umešanost Ukrajine.

Rusko ministarstvo je izrazilo uverenje da će objektivna istraga i objavljivanje njenih rezultata razotkriti tu provokaciju Kijeva.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je u utorak i danas da ruska vojska nije gađala ciljeve u blizini ukrajinsko-poljske granice i da ostaci rakete ne ukazuju da je reč o ruskom oružju.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su preostali delovi elementi rakete ukrajinskog PVO sistema S-300.

Autorska prava RTV / Tekst / Slika / Video /