in

Кијев: Лисичанск није под потпуном контролом руских снага

“За Украјинце је очување људских живота главни приоритет, тако да се понекад повлачимо из одређених области како бисмо их касније могли поново заузети”, навео је Сак и додао да је ситуација у Лисичанку већ дуже време напета и да руске копнене снаге “нон-стоп нападају град”, преноси BBC.

Сак је истакао да регион Донбас неће бити изгубљен ни ако руске снаге заузму цео Луганск, наводи британска телевизија.

Он тврди да постоје и други велики градови у области Донбаса, посебно у региону Доњецка, који су под контролом украјинских оружаних снага.

“То су градови који су последњих дана били мете жестоких ракетних напада, артиљеријског гранатирања, али битка за Донбас још није завршена, истиче Сак, преноси BBC.

Сак додаје да је Украјина пуна наде и да добија подршку својих западних савезника, те да ће на крају акумулирати довољно тешке артиљерије и других врста наоружања, што ће јој омогућити да савлада руске снаге, наводи BBC.

Руски министар одбране Сергеј Шојгу обавестио је данас председника Русије Владимира Путина о, како је наведено, ослобађању самопроглашене Луганске Народне Републике (ЛНР), преносе руске агенције.

Министар је обавестио председника о успостављању пуне контроле над градом Лисичанском, наводи Интерфакс.