in

Кијев: Настављени руски напади на челичану Азовстаљ

КИЈЕВ, МОСКВА –

Руске снаге наставиле су данас да нападају челичану „Азовстаљ“ у којој се налазе украјински борци у јужном лучком граду Маријупољу, тврди помоћник украјинског председника Алексиј Арестович.

„Непријатељ наставља да напада нашу одбрану у области фабрике Азовстаљ, користећи авионе, артиљерију, пуцајући из тенкова и покушавајући да напредује са јуришним групама, кршећи наређење сопственог врховног команданта,“ рекао је Арестович у видео обраћању, преноси агенција Ројтерс.

Руско Министарство одбране објавило је раније данас да су руске трупе и снаге самопроглашене Народне Републике Доњецк прекинуле дејства у 14 часова како би омогућиле цивилима који су још заробљени у комплексу челичане „Азовстаљ“ да изађу из борбене зоне.

Потом је потпредседница украјинске владе Ирина Верешчук изјавила да Украјина није постигла никакав договор са Русијом о успостављању хуманитарног коридора за евакуацију цивила из јужног града Маријупоља, додајући да би Уједињене Нације требало да буду иницијатор и гарант таквог споразума.